Tvoj izbor u vezi sa kolačićima na ovom sajtu

Kako bismo ti obezbedili najbolje lično iskustvo, koristimo kolačiće za analiziranje tvog ponašanja na našem sajtu i prilagođavamo ih za tebe. Ako želiš da vidiš personalizovane ponude i samo relevantne oglase, prihvati sve kolačiće. Eventualno, možeš da podesiš koje kolačiće želiš da prihvatiš.

Pretraga

Najviše informacija o novogradnji

Razvoj stambenih projekata u Republici Srbiji

Prethodne godine bile su obeležene velikim investicionim aktivnostima u oblasti građevinarstva a naročito izgradnjom stambenih objekata. Novogradnja i prodaja stanova beleži stalni rast i taj trend će se nastaviti narednih godina. Na to upućuje povećan broj zahteva za izdavanjem građevinskih dozvola prema kojima je ustanovljeno i povećanje površina stambenih jedinica.

Na osnovu sklopljenih kupoprodajnih ugovora jasno je da je sve više novih vlasnika nepokretnosti u Srbiji. Njihova ukupna novčana vrednost premašila je dosadašnji obim prodaje nekretnina.

Ako se visokogradnja, koja obuhvata stambenu izgradnju, izgradnju hotela, poslovnih zgrada, poslovnih centara, zgrade za saobraćaj i telekomunikacije, industrijske zgrade, skladišta i drugo, izdvoji kao zasebna grana onda ovaj sektor čini značajan broj privrednih društava sa velikim brojem zaposlenih radnika.

Iako su prethodnih godina cene kvadrata u većim gradovima Srbije kao što su Beograd, Novi Sad i Niš padale ili u najboljem slučaju stagnirale, usledio je oporavak, a samim tim i poskupljenje novogradnje, a taj trend prati i cena kvadratnog metra starogradnje. U ostalim delovima Srbije situacija je nešto drugačija, pa se može reći da je manje više ista kao i prethodnih godina. Cene su niske i stagniraju, a potražnja jedino poraste kada je u pitanju zemljište ili neka od nekretnina koja se nalazi u blizini velikih saobraćajnica koje se trenutno grade ili u blizini neke od novootvorenih fabrika. Bez obzira na cene, prodaja stanova je u stalnom porastu.

U Srbiji su za kupovinu najtraženiji stanovi, i njihov promet iznosi većinu ukupnih novčanih sredstava, dok su kuće znatno manje tražene. Prema izvršenim analizama tržišta nekretninama i drugih pokazatelja, broj potrebnih stanova na godišnjem nivou je u stalnom porastu.

Jedan od značajnijih razvojnih projekata Republike Srbije je izgradnja jeftinih državnih stanova koji će biti izgrađeni po svim građevinskim standardima, kvalitetima i standardima energetske efikasnosti. Novogradnja će biti namenjena zaposlenima u državnom sektoru. Najviše novca i posla za građevinare biće narednih godina, kada će za realizaciju izgradnje stanova biti izdvojeno još više novca iz budžeta. Ovaj projekat biće dugoročan.

Novi projekti - nova pitanja

Potraga za idealnom nekretninom koja odgovara vašim potrebama i budžetu često se graniči sa nemogućom misijom. Izbor je toliko veliki da ga često ni mnogo veći stručnjaci ne mogu ispratiti. Na tržištu su pored investitora prisutne i agencije za nekretnine koje u svojoj ponudi imaju i stanove koji su u izgradnji ili pak završeni, ali neuseljeni. Shodno tome, vi kao kupac (vlasnik) novog stana, a nemate nikakvu nepokretnost na svoje ime, imate pravo na povraćaj PDVa (porez na dodatu vrednost). Izvesno je da vam i agent može da ponuditi odgovarajući stambeni prostor u novogradnji ukoliko vlada svim elementarnim informacijama.

Pitajte nas

Sva pitanja i nedoumice koje imate, pitajte nas. Sve što ste oduvek želeli da saznate: cene nekretnina, informacije o projektima i infrastrukturama - sve je na jednom mestu i potpuno besplatno. To je ono što možete da očekujete od nas. Profesionalne, nove i uvek ažurirane informacije. Na taj način mnogo brže i preciznije dolazite do saznanja koja su vam neophodna prilikom donošenja odluke kada je u pitanju kupovina nekretnine.

Naš cilj je da vas vodimo korak po korak i olakšamo ceo taj proces. Imamo veliko iskustvo u sektoru građevinarstva i nekretnina i svakodnevno proveravamo sve projekte pre nego što ih objavimo. Sadržaj koji plasiramo odnosi se na veliki broj gradova u Srbiji jer nismo želeli lokacijski da se ograničimo. Na našem sajtu ćete pronaći validne informacije, a potraga za idealnim domom biće laka i jednostavna.