Polisa kolačića

Polisa Kolačića (cookies)

Ovaj sajt koristi kolačiće. Koristimo kolačiće da unapredimo i analiziramo vaše iskustvo na našem sajtu i za svrhe marketinga.

Kolačić je mali tekstualni dokument koji je skladišten na vaš uređaj dok posećujete sajtove. Kolačiće koje mi postavljamo se nazivaju „kolačići prve strane“. Kolačići treće strane omogućavaju funkcionalnosti i karakteristike trećih strana na ili putem veb sajta (npr: personalizovano oglašavanje i analitika). U nastavku možete pronaći dodatne informacije.

Koje vrste kolačića se koriste?

Postoje različiti kolačići za različite svrhe. Mi uglavnom koristimo kolačiće za poboljšavanje vašeg iskustva na našoj veb stranici i za marketinške svrhe.

Informacije koje prikupljaju kolačići mogu uključivati npr. sledeći tip informacija (to zavisi od samog kolačića): informacije o interakciji na našim sajtovima (grupacija privrednih društava "Infostud"), informacije o interakcije na sajtu 4zida.rs, naznačene preferencije, i ponašanje klikova.

Mi ne kontrolišemo funkcionisanje „kolačića treće strane“. Odgovarajuće treće strane su odgovorne za takve kolačiće i za njihovu vlastitu obradu podataka.

1. Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni kako bi mogli da se krećete na veb sajtu (npr: _PHPSESID). Ovi kolačići su potrebni za omogućavanje osnovnog funkcionisanja sajta.

2. Kolačići performansi

Kolačići performansi prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste veb sajt u anonimnom i agregiranom obliku. Kiriste se za analizu i poboljšanje funkcionisanja sajta.

3. Kolačići funkcionalnosti

Kolačići funkcionalnosti omogućavaju sajtu da zapamti izbore koje ste vi napravili (npr: prijava na primanje mejl obaveštenja o novim oglasima, prijava za dobijanje sličnih oglasa na mejl...) i na taj način pružaju više ličnih mogučnosti.

Zarad poboljšanog praćenja ponašanja korisnika veb sajt koristi kolačiće eksterne skripte Google Analytics. Servis takođe koristi kolačiće eksterne skripte Yandex.Metrica, koji omogućavaju uvid u kretanje korisnika kroz sajtove kompanije i sa njom povezanih pravnih lica, ali bez pristupa vašim ličnim podacima.

4. Marketing kolačići

Ovi, obično kolačići treće strane, koriste se za prikazivanje oglasa/reklama koji su relevantniji za vas. Takođe će ograničiti broj prikaza određenog oglasa, kao i da mere efikasnost oglasnih kampanja. Oni se sećaju vaše posete na sajtu i razumevanju ponašanja.

Kolačići za oglašavanje trećih strana i usluge koje mi koristimo uključuju npr: „Google Ads“, Facebook, Pixel...

Kako onemogućiti kolačiće u bilo kom momentu?

U svakom momentu u svom pretraživaču možete izbrisati ili sprečiti sačuvavanje određenih kolačića na vašem računaru ili mobilnom uređaju. Deo „Pomoć“ u vašem pretraživaču treba da sadrži informacije o tome kako da upravljate kolačićima. Međutim treba napomenuti da blokiranje kolačića može uticati na funkcionalnosti sajta.

Ako želite da prihvatite samo kolačiće od nas, a ne i kolačiće od treće strane, obično možete (u zavisnosti od pretraživača) iz podešavanja izabrati „Blokiraj kolačiće trećih strana“.

Kako onemogućiti kolačiće u različitim pretraživačima:

Ako želite zabraniti sačuvavanje kolačića na vašem uređaju (mobilni i/ili stoni računar), možete blokirati kolačiće u podešavanju pretraživača.