Tvoj izbor u vezi sa kolačićima na ovom sajtu

Kako bismo ti obezbedili najbolje lično iskustvo, koristimo kolačiće za analiziranje tvog ponašanja na našem sajtu i prilagođavamo ih za tebe. Ako želiš da vidiš personalizovane ponude i samo relevantne oglase, prihvati sve kolačiće. Eventualno, možeš da podesiš koje kolačiće želiš da prihvatiš.

Pretraga
Povratak na pretragu
Sledeća zgrada
Naša platforma sadrži preko 97 projekata za Beograd. Pretraži ih

Lastavice

Blok 58 - Jurija Gagarina, Novi Beograd
Cena na upit

Oglašivač

Informacije o zgradi - Lastavice

Status gradnje U izgradnji
Uknjiženo Uknjižba u toku
Broj stanova 424
Grejanje Na gas
Kalorimetar Da
Spratnost 10
Lift Putnički
Tip parkinga Nema parking mesta
Mogućnost kupovine parking mesta Da
Mogućnost kupovine garaže Da
Godina završetka gradnje trećeg kvartala 2024
Energetski pasoš Ima
Lođa
Terasa
Mogućnost povrata PDV-a
Mogućnost kupovine na kredit

Lokacija projekta Lastavice

Blok 58 - Jurija Gagarina, Novi Beograd
location image

O ovoj zgradi - Lastavice

DOM KOME SE VRAĆAŠ

Stambeno-poslovni kompleks „Lastavice” nalazi se u novobeogradskom Bloku 58, sa kolskim pristupom iz ulica Nova 3 i Nova 4. Sastoji iz dva ugaona objekta, projektovana u formi latiničnog znaka L, kao dve nezavisne celine. Kompleks ima ukupnu bruto građevinsku površinu 69.100 m2 (nadzemno BRGP 46.588 m2). Istočno i zapadno krilo ponaosob sastoje se od tri podzemne etaže sa garažama i ostavama, prizemlja u kome se nalaze lokali, devet tipskih spratova i jednog povučenog sprata namenjenih stanovanju (3Po+P+9+Ps).

Kompleks će se graditi u dve faze. Marta 2022. počinje izgradnja prve faze a useljenje je planirano najkasnije za septembar 2024. Završetak radova na drugoj fazi kompleksa je planiran za kraj 2025. godine.

Funkcionalna i moderna arhitektura nameće se izraženom horizontalnošću na fasadi, čime se projekat na savremeni način uklapa u gradnju starog jezgra Novog Beograda svojim modernim dizajnom. Konceptualna ideja delo je uspešne saradnje češkog biroa Hlaváček & Partner Studio i renomiranog lokalnog arhitektonskog biroa ZAP. Timovi profesionalaca posvećeno su se bavili projektovanjem dobro organizovanih i osvetljenih stanova i poslovnih apartmana različitih struktura, prostranim podzemnim garažama na tri nivoa i lokalima pogodnim za razne vidove uslužno-komercijalnog poslovanja. Između objekata se nalazi dijagonalna javna pešačka komunikacija koja povezuje kako objekte međusobno, tako i objekte sa Ulicom Jurija Gagarina.

KRILO ISTOK – prva faza

Ugaoni objekat prve faze ukupne bruto površine 36.670,28 m2 (od čega BRGP 24.606,35 m2) oivičen je pristupnim saobraćajnicama Nova 3 i Nova 4 i nalazi se na katastarskoj parceli 5298/12. Objekat je funkcionalno podeljen na tri lamele (C, D i E). Lamele C I D su namenjene isključivo stanovanju a lamela E ima dva zasebna ulaza – E1 za poslovne apartmane od 1. do 3. sprata i E2 za stanovanje od 4. do povučenog sprata.

Funkcionalne jedinice su raspoređene na sledeći način:

• 233 stana (lamela C – 86, lamela D – 68, lamela E/ulaz 2 – 79)

• 36 poslovnih apartmana (lamela E/ulaz 1)

• 19 lokala (lamela C – 6, lamela D – 7, lamela E – 6)

• 335 parking mesta minimalne veličine 500x250 cm

Najzastupljeniju strukturu stanova na tipskim spratovima predstavljaju 1.5-sobni i 2-sobni stanovi . Takođe su zastupljeni i porodicama privlačni 2.5-sobni i 3-sobni, kao i izvestan broj dobro organizovanih 3.5-sobnih stanova za višečlane porodice. Površine stanova na tipskim spratovima kreću se od 31 m2 do 83 m2.

Svetla spratna visina tipskog sprata od 2.73 m i povučenog sprata od 3 m predstavljaju dodatni komfor budućim stanarima i odličnu prirodnu osvetljenost stanova bez obzira na orijentaciju.

Na povučenom spratu dominantan tip predstavljaju veliki stanovi – penthausi. Površine ovih stanova se kreću od 56 m2 do 140 m2 u istočnom krilu. Svi stanovi na povučenom spratu u okviru velikih terasa imaju poboljšanu funkcionalnost u vidu uvučenog dela terase – u formi lođe.

KRILO ZAPAD – druga faza

Objekat druge faze pokriva ukupnu bruto površinu od 32.430,08m2 (od čega BRGP 21.981,65m2) sa južne strane naslanja se na pristupnu saobraćajnicu Nova 4 i nalazi se na katastarskoj parceli 5298/9.

Objekat je funkcionalno podeljen na dve lamele, A i B. U lameli A su predviđeni stanovi i poslovni apartmani sa dva posebna ulaza: A1 - poslovni apartmani (od 1. do 8. sprata) i A2 - stanovi (od 1. do povučenog sprata), dok su u lameli B predviđeni samo stanovi. Svaka lamela ima svoje vertikalno komunikacijsko jezgro - stepenište i liftove koji vode do najniže etaže garaže.

Funkcionalne jedinice su raspoređene na sledeći način:

• 191 stan (lamela A/ulaz 2 – 84, lamela B – 107)

• 32 poslovna apartmana (lamela A/ulaz 1)

• 20 lokala u prizemlju (lamela A – 8, lamela B – 12)

• 300 parking mesta (293 podzemno i 7 nadzemno), minimalnih dimenzija 500x250 cm

Najzastupljeniju strukturu stanova na tipskim spratovima predstavljaju 1.5-sobni i 2-sobni stanovi koje rado biraju mladi koji počinju samostalan život van roditeljskog gnezda. Zastupljeni su i porodicama privlačni 2.5-sobni i 3-sobni, kao i izvestan broj dobro organizovanih 3.5-sobnih stanova za višečlane porodice. Površine stanova na tipskim spratovima kreću se od 39 m2 do 106 m2.

Svetla spratna visina tipskog sprata od 2.73 m i povučenog sprata od 3 m predstavljaju dodatni komfor budućim stanarima i odličnu prirodnu osvetljenost stanova bez obzira na orijentaciju.

Na povučenom spratu dominantan tip predstavljaju veliki stanovi – penthausi. Površine ovih stanova se kreću od 41 m2 do 178 m2 u zapadnom krilu. Svi stanovi na povučenom spratu u okviru velikih terasa imaju poboljšanu funkcionalnost u vidu uvučenog dela terase – u formi lođe.

URBANA I FUNKCIONALNA ARHITEKTURA

Piktogrami rasporeda funkcionalnih jedinica u istočnom i zapadnom krilu –

424 stana – 68 poslovnih apartmana – 39 uslužnih lokala u prizemlju – 635 parking mesta

Svaki stambeni ulaz ima u prizemlju prostoriju za dečija kolica, kao i portira u jednoj od lamela. Portirska služba će podrazumevati 24/7 video nadzor i nadzor kontrolno-informacionog sistema upravljanja instalacijama ventilacije, odimljavanja i centralne pripreme tople vode. Ispod prizemlja nalaze se tri etaže garaže koje su definisane kao posebna celina iz koje se pristupa svim lamelama. U garaži se nalaze i stanarske ostave i jedna ostava za bicikle. Od prvog sprata, funkcionalne celine se dele po lamelama objekta i svaka ima svoje vertikalno komunikacijsko jezgro – stepenište i liftove koji kreću od najniže etaže garaže.

Kolski pristup kompleksu omogućen je za istočno krilo iz pristupne saobraćajnice Nova 4 odakle se ulazi u podzemnu garažu rampom sa dve trake, i bočnom pristupnom saobraćajnicom Nova 3 na koju se izlazi iz podzemne garaže rampom sa dve trake. Za zapadno krilo omogućen je pristup saobraćajnicom Nova 4 odakle se ulazi i izlazi iz podzemne garaže putem dve rampe sa dve trake.

Tehničke prostorije se uglavnom nalaze u podzemnim etažama. Gasna podstanica smeštena je na krov objekta, a gasna instalacija se vodi po fasadi u masci od kontrolno-merno regulacione stanice do kotlarnice na krovu. Protivpožarni put služi isključivo svrsi pristupa vozila za gašenje požara i za pešački saobraćaj. Trafo stanica je smeštena na parceli u vidu slobodnostojećeg samostalnog objekta, obloženog fasadnim listelama, adekvatno udaljenog i obezbeđenog od zgrade. Kontejneri su smešteni u natkrivene boksove od vučenog metala, adekvatno pozicionirani na regulaciji.

Da li imaš pitanje?
Lastavice
Odeljenje za klijente
ili postavi pitanje
Sledeća zgrada