Život u dvoje: Šta sve treba da znate pre iznajmljivanja prvog stana?

zivot-u-dvoje

Iznajmljivanje prvog stana ili kuće je uzbudljiva prekretnica na putu svakog para. Dok se upuštate u ovu avanturu, sigurno se pitate kako pronaći idealan stan koji zadovoljava i vaše lične potrebe ali i vaš zajednički stil života.

Sastavili smo vodič za iznajmljivanje nekretnine koji može pomoći mladim parovima poput vas da donesu pravu odluku, a pre nego što ga celog proučite delimo sa vama par najvažnijih saveta.

Ponuda na tržištu

Prvi korak je da odredite tip nekretnine koji je idealan za vas i da definišete u kojoj meri želite da bude opremljen. Da li već imate neke svoje stvari, bilo šta od nameštaja ili bele tehnike što planirate da iskoristite ili želite zajedno da učestvujete u opremanju prostora u kojem ćete živeti?

Lokacija

Jedan od ključnih faktora koji treba uzeti u obzir kada tražite prvi stan je lokacija. Razmislite o vašoj dnevnoj rutini i putanji. Da li vam je važno da je nekretnina blizu fakulteta ili posla? Odvojite vreme da zajedno istražite različite delove grada, razmotrite faktore kao što su blizina prodavnica, šoping centra, teretane, mesta za izlaske, parkinga…

Prostor koji odgovara vašem stilu života i navikama

Kada tražite stan, uzmite u obzir broj soba koji vam je potreban za udoban život. Razmislite o svojim hobijima, rasporedu rada i svim budućim planovima. Da li vam je potrebna radna soba jer je priroda vašeg posla takva da veći deo vremena radite od kuće? Gde će prijatelji da prespavaju kada petkom veče „zaglave“ do kasno? Imate li kućnog ljubimca?

Planirajte budžet

Pristupačnost je ključni aspekt traženja stana. Odredite budžet koji vam omogućava da pokrijete stanarinu, komunalije, namirnice i druge neophodne troškove ali i da ostane nešto po mogućstvu za uštedu, zabavu ili putovanja.

Traženje idealne nekretnine

Kada se dogovorite i usaglasite oko svih navedenih stavki krećete u pravu akciju. Za one koji prvi put iznajmljuju, potraga za pravim izvorom informacija kada je u pitanju ponuda stanova može biti stresna. Razmislite o korišćenju specijalizovanih sajtova za nekretnine, kao što je 4zida.rs, da biste pojednostavili pretragu. Ovaj sajt je lak za snalaženje, ima veliki izbor oglasa, detaljne opise, fotografije, inovativan je, nudi dodatne usluge i benefite kao što su besplatni saveti pravnika i besplatni kalkulatori, iskoristite prednosti filtera za pretragu da biste suzili svoje opcije na osnovu vaših specifičnih preferencija, kao što su raspon cena, broj spavaćih soba i pravila za kućne ljubimce. Možete i sačuvati pretragu, a zatim uključiti opciju “Novi oglasi na mejl” tako da vam na mejl stižu obaveštenje kad god se pojavi novi oglas koji odgovara vašim kriterijumima.

zivot-u-dvoje

Šta sve treba da pitate vlasnike

Važno je da saznate što više detalja o nekretnini koju želite da iznajmite. Informišite se koliko iznose mesečne komunalije i da li postoji nešto što se, mimo njih, dodatno plaća. Proverite da li su bivši stanari izmirili sve svoje obaveze i da li na računima postoji neki dug. Razgovarajte i sa vlasnikom stana o tome ko je odgovoran u slučaju eventualnih kvarova. Precizirajte na vreme uslove najma – rokovi za useljenje, konačna cena i depozit.

Prateći ove savete, vi i vaš partner ćete biti spremni i potkovani znanjem i pravim informacijama kako da pronađete prvi stan koji zadovoljava vaše potrebe i prati vaše finansijske mogućnosti.

Ne zaboravite, prvi zajednički stan je kao i prva ljubav, nikada se ne zaboravlja. Bez obzira na buduće životne okolnosti ostaje upamćen kao oaza posebnih uspomena i početka zajedničkog života.

Počinite sa pretragom danas, i pronađite stan na 4zida.rs

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top