Top 5 krajeva u Beogradu za studente

Ako ste student i tražite stan za iznajmljivanje u Beogradu, na pravom ste mestu! Od 360 kilometara kvadratnih, na koliko se prostire glavni grad, nije svaki kraj idealan za studenta. Pored cene zakupa stana, bitna je i lokacija, jer iz nekih krajeva grada do destinacije trebaće vam i do dva sata da bi stigli. Ovo su top 5 lokacija za studente:

  1. Dorćol– odlična povezanost sa ostalim delovima grada, najviše linija gradskog prevoza, ali nešto viša cena stanova. Za 200 evra možete da nađete omanji stan na Dorćolu. Ako studirate Filozofski, Filološki, Prirodno-matematički fakultet, ili neki od brojnih privatnih fakulteta poput SAE Institute Belgrade ili neki od fakulteta koji pripadaju Univerzitetu Metropoliten, Dorćol je odlična lokacija. Mana je visoka cena zakupa i starost stanova ali zato neće osetiti gužve i imati problema u gradskom prevozu jer vam je sve dostupno pešice.
  2. Vračar– jedna od najpopularnih lokacija za studente. U ovom kraju ima mnogo kafića, restorana i mesta za noćni izlazak, da komotno možete da prošetate uveče do kluba. Cena zakupa garsonjere je od 120 evra pa naviše. Blizu je Bulevar kralja Aleksandra gde se nalazi Pravni fakultet, Arhitekstonski, Mašinski, Građevinski, Elektrotehnički. Do centra možete lagano pešice.
  3. Voždovac– budite obazrivi ako ne poznajete Beograd, jer opštini Voždovac pripadaju i mnoga prigradska naselja koja su prililno udaljena od centra. Uličice oko Vojvode Stepe su najatraktivnije za studente, cene su pristojne, a do centra vam treba 20ak minuta prevozom. Tu su Saobraćajni, Fakultet političkih nauka, Fakultet organizacionih nauka i Farmaceutski fakultet koji je malo dalje u Kumodražu, pa nije dobra opcija za ostale studente.
  4. Novi Beograd- Meka i Medina za studente! Studentski grad se nalazi na Novom Beogradu i dosta privatnih fakulteta. Odlično je povezan sa centrom grada (iz nekih delova možete pešaka da dođete do centra) i ako ne putujete tokom ’’špica’’ relativno brzo stižete gde god gradskim prevozom. Preko Mosta na Adi jako brzo stižete do Ade Ciganlije. Tržni centri, blizina reke, pristojna cena, definitvno su u razlozi za život na Novom Beogradu.

IZDAVANJE STANOVA NOVI BEOGRAD

5. Banovo brdo– najdalja od ponuđenih lokacija. Dobre stvari ovog kraja su blizina Ade, Košutnjaka, relativno niske cene nekretnina, veliki broj gradskih linija koje saobraćaju, ali do centra vam treba minimum pola sata, kada nema gužve. Ukoliko studirate na Šumarskom, Difu ili idete na Višu hotelijersku, volite prirodu, Banovo brdo je idealna lokacija za vas.

IZDAVANJE STANOVA BEOGRAD

Podeli ovaj tekst: