Na kom spratu je najbolje imati stan

Kada tražite stan za iznajmljivanje ili kupovinu, među prvim informacijama koju gledate je spratnost.

Istraživali smo, na kom spratu je najbolje stanovati. Da li je bolje živeti na poslednjem spratu gde nećete čuti buku iznad vas ili biti u prizemlju gde vam je sve na dohvat ruke ili ona stara verovanja biti u sredini, jer je najtoplije?

Prizemlje

Često ima veću terasu ili deo dvorišta. Lako se greje zimi, nije mnogo toplo leti. Mane: priroda vam je bliže ali i sve njene negativne strane – mravi, bube. Nikad nije toliko osvetljen stan kao oni na višim spratovima. Tu je u bezbednosna stavka, ne možete da ostavite otvorene prozore i napustite stan. Ukoliko ne spuštate roletne ili nemate deblje zavese, nemoguće je da vas sa ulice ili iz susednih zgrada ne vide u svakom trenutku.

Poslednji sprat

Najsvetliji stanovi, ali tu su stepenice, pa čak i ako imate lift, on se kvari. Leti je mnogo toplije, bez klime je nemoguće postići prijatnu temperaturu, a zimi mnogo hladnije, što sve ukupno povećava troškove. Potkrovlje je zahtevno za opremanje, zbog kosina i manji je izbor nameštaja koji se uklapa. Dobra stvar je što nema buke koju prave komšije.

Stanovi u sredini

Nemaju prednosti potkrovlja i prizemlja ali su definitivno najbolji  zbog izolacije. U zlatnoj ste sredini ukoliko dođe do bilo kakvih problema. Stanovi koji su na drugom spratu su definitivno najtraženiji, jer su lako dostupni čak iako u zgradi nemate lift ili kada je lift u kvaru. Na cenu stana dosta utiče spratnost, zasto su stanovi u prizemlju i u potrkovlju uvek jeftiniji. Stanovi za iznajmljivanje koji se nalaze u prizemlju, potkrovlju ili čak u suterenu lako se iznajmljuju

Podeli ovaj tekst: