Cveće koje odoleva visokim temperaturama

Ništa ne može da oplemeni dvorište ili terasu kao cveće. Ali, ove visoke temperature ne prijaju ni svim biljkama kao ni ljudima. Ukoliko želite da oplemenite svoj prostor cvećem ovih dana, predlažemo vam cveće koje opstaje na visokim temperaturama.

Lepezasti cvet (Scaevola) je biljka koja lepo podnosi sunce. Cveta u beloj, ljubičastoj i tamnoplavoj boji.

Cveće koje odoleva visokim temperaturama Scaevola

Muškatla (Pelargonium) odlično podnose vrela leta. Ove cvetnice toliko vole sunčana staništa da će u polusenci reagovati tako što cvetovi neće imati uobičajenu punoću.

Cveće koje odoleva visokim temperaturama muskatla

Petunije (Petunia) su idealne viseće cvetnice za sunčana i polusenovita staništa. Za ovu biljku je bitno da je zalivate manje ali češće.

Cveće koje odoleva visokim temperaturama petunije

Lantana (Lantana) raste gusto na sunčanim staništima. Može da se uzgaja i u žardinjerama. Treba je obilnije zalivati.

Cveće koje odoleva visokim temperaturama Lantana

Cinija (Zinnia) će vas obradovati cvetovima jarkih boja. Pogodna je za sunčana staništa i voli puno vode, a lepo će izgledati I u vazi.

cinija

Ne postoji lepši hobi od cveća. Ne iziskuje puno posla, samo malo predznanja i malo odgovornosti. Nema lepšeg osećaja od onog kad sednete na svoju terasu ili u svoje dvorište, okruženi mirisom cveća koji ste vi gajili.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

komentari

  • Tačno je, cveće je najlepši hobi, svakog dana vas uveseljava. Cveće i deca, uložite trud i oni rastu zahvaljujući vama

  • Jos je lepsi osecaj gledati kako raste os semena iz kesice ili proslogodisnjih cvetova.. Kad imate nesto sto se vidi kao tackica a onda sledeci dan vidite 2 majusne liscice a posle nekoliko nedelja bokor.. Cudo… i njihovu simbiozu Kadife, prkos, persun, papricice-u istoj saksiji “rastu u slozi”

top