3 stvari koji morate da uradite da bi što pre prodali stan

Ukoliko prodajete nekretninu, postoje neke stvari koje će definitivno ubrzati prodaju a koje vi možete da uradite. Naravno, kupcu će najbitnija biti kvadratura, lokacija, raspored prostorija i cena. Ali stan koji loše miriše, koji je prenatrpan, u kojem slavine cure, kreč otpada, neće privući nikog.

1. Temeljno očistite stan

Pre nego krenete sa prodajom stana, oribajte temeljno kupatilo. Postoje olovke za fuge koje će osvežiti kupatilo. Ima ih u više boja i koštaju oko 600 dinara a učiniće da vaše kupatilo izgleda mnogo novije i čistije. Operite prozore, obrišite prašinu, usisajte, ne štedite na sredstvima za parket. Ne dočekujte kupce sa punom sudoperom. Svi će vam reći da oni ne gledaju vaše stvari već samo raspored prostorija, ali čist, uredan stan, koji lepo miriše će ih više privući i brže se prodati.

POGLEDAJ KAKO DA POSTAVIŠ OGLAS

2.Sredite oštećenja i kvarove u stanu

Popravite slavine koje cure, roletne, kvake, vrata koja škripe. Krečenje je najbolja opcija, ali to nije mali izdatak pa se potrudite da blagom šmirglom odstranite fleke na zidovima. Zamenite sve sijalice.

Verovali ili ne, kupci vole da pale – gase svetla, odvrću- zavrću slavine, otvaraju- zatvaraju prozore i vrata.

Svaki nedostatak daje kupcu mogućnost da traži da smanjite cenu pri prodaji stana.

3. Sklonite lične stvari, sitnice i ukrase

Sklonite što više sitnica u fioke ili ukrasne kutije. Ovo važi za apsolutno sve prostorije. Dečije igračke, sitni ukrasi, potrudite se makar da budu na jednom mestu, ako ne možete da ih sklonite.

Kupci vole da vide što više praznog prostora, odnosno da stan izgleda kao da niko ne živi u njemu jer im to omogućava da tu zamisle svoje stvari.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Jedan komentar

top