Svež vazduh u stanu i tokom grejne sezone

Najveći neprijatelj grejanja je suv vazduh. Ljudi najčešće greše, jer misle da otvaranjem prozora  mogu da se izbore sa suvim vazduhom. Tako se samo troši energija.

Najvažnije je da radijatori budu čisti, bez prašine. Budući da je njihova temperatura visoka, prljavština se zagreva i pritom može ugroziti zdravlje, a posebno astmatičarima. Dovoljno je brzo i kratkotrajno provetravanje. Osim provetravanja može na radijatore da se stavi  i keramička posuda s vodom, ali ta voda mora svakog dana da se menja. Ako se grejete na plinsku peć,  ne preporučuje se  postavljanje posudice s vodom. 

Pravilo brzog i čestog provetravanja posebno je važno ako se grejeta na peć na drva. Zbog dima, koji uvek malo ostaje u prostoriji, provetravanje mora da bude često.

Kap eteričnog ulja citrusa osvežiće svaki prostor!  

Kap eteričnog ulja u vodu na radijatoru i to citrusnog mirisa, osvežiće prostoriju. Ako imate problema sa disajnim putevima, odlično je eterično ulje od čajevca ili eukaliptusa. Lavanda isto divno miriše, osvežava i umiruje. Eterična ulja nisu skupa, dovoljno je da sipate svega  par kapi. Ukoliko ga nemate poslužiće vam i korica narandže, limuna ili mandarine na radijatoru.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top