Warning: Attempt to read property "slug" on null in /home/4zida/domains/blog.4zida.rs/public_html/blog/wp-includes/taxonomy.php on line 4678

Prirodna sredstva za čišćenje stana

Ako vam je čist i sređen stan, više ćete uživati u njemu. Da ne pominjemo da ćete ga pre izdati ili prodati. U moru sredstava za čišćenje, predlažemo vam da probate najjeftinije a efikasne metode, koje otklanjanju mrlje kao najskuplji proizvodi. Sve što vam treba je soda bikarbona.

  1. Očistite fugne između pločica:

Da bi keramičke pločice i fugne, bile lepe kao nove, napravite sledeći rastvor:

  • 7 čaša vode (1,5 l)
  • 1/2 čaše sode bikarbone
  • 1/3 čaše soka od limuna
  • 1/4 čaše alkoholnog sirćeta

Rastvoriti sodu bikarbonu u vodi, dodati sok od limuna i sirće. Sačekati par minuta i krenite u akciju! Četkicom ili sunđerom utrljajte smesu u fugne između pločica i najtvrdokornije fleke nestaju. Povratite sjaj vašoj česmi tako što ćete je izribati pastom od sode bikarbone: 3 dela sode bikarbone i 1 deo vode.

  1. Otarasite se neprijatnih mirisa

Da biste uklonili neprijatne mirise ostavite sodu bikarbonu u otvorenoj posudi. Neutralisaće neprijatne mirise u cipelarniku, fijokama, ostavi, frižideru, kanti za đubre.Pospite tepihe i mebl nameštaj sodom bikarbonom, ostavite da odstoji 15 minuta i usisate.

  1. Oribajte posuđe

Soda bikarbona je odlična za čišćenje posuđa, ali i pločica. Napravite rastvor tople vode, sode bikarbone i tečnosti za pranje sudova. Potopite sudove u taj rastvor na 15 minuta, oribajte ih i isperite.

  1. Očistite odvode

Sipajte pola šoljice sode bikarbone u odvod, a pa posle toga pola šoljice sirćeta. Ostavite da deluje oko 15 minuta, a zatim sipajte vrelu vodu.

  1. Uklonite fleke na garderobi

Beli veš možete osvežiti dodavanjem 1 šoljice sode bikarbone u mašinu za pranje veša.

Uklonite fleke sa odeće rastvorom od 6 kašika sode bikarbone i pola šolje vode. Nanesete na fleku, istrljajte i isperite.Ako su fleke tvrdokorne, ostvaite smešu da stoji sat vremena , pa tek onda isperite.

Podeli ovaj tekst: