Planinski dragulj u koji vredi investirati

Kada razmišljate o mirnom planinskom mestu dok u sećanje prizvate čist vazduh i miris borova, tišinu prirode, sliku mira i harmonije, koje vam mesto u Srbiji pada na pamet? Koji je to kraj koji pruža više od običnog turističkog iskustva, koji može da pruži osećaj doma?

Mi smo izabrali Brzeće, mirno planinsko selo u okviru koga se nalazi i istoimeni turisticki centar na idealnoj nadmorskoj visini od 1100m, ušuškan u zagrljaju Kopaonika od kojeg je udaljeno 17 km. Mnogi tvrde da je ovo raj za ljubitelje prirode, sporta i hedonizma.

Foto: Biro Inženjering

Skijanje, planinarenje, biciklizam – aktivnosti za svačiji ukus

Geografski položaj Brzeća pruža mogućnosti za različite vrste aktivnosti tokom cele godine. Ako ste avanturističkog duha, planinarenje po stazama Kopaonika će vas oduševiti. Za ljubitelje skijanja, ovo područje je poznato po odličnim stazama, dok za one koji više vole opuštanje, Brzeće nudi mirne šetnje kroz šumske staze, zatim staze za vožnju biciklom i to ne samo za početnike već i za iskusnije bicikliste koji vole izazove kao što su prepreke i skokovi.

Od Staze zdravlja do najvišeg vodopada u Srbiji

Šetnja na planini je najbolji način da se povežete sa prirodom i pobegnete od gradske gužve i svakodnevnog stresa. Brzeće ima odlične staze za šetnju koje vode kroz prelepe pejzaže, šume i planinske vrhove. Staza zdravlja je popularna staza koja počinje u centru sela i glavnim putem vodi ka Lukovskoj banji i dolazi se do spomenika na Mramoru. Staza je dobro označena i pogodna za posetioce svih nivoa kondicije. Osim ove, poznata je i staza koja vodi do najvišeg vodopada u Srbiji Jelovarnik. Pešačka tura Metođe traje između 6 i 7 sati sa usponom oko 853m i u pitanju je narodno svetilište Kopaonika, čudotvorni izvor – sakriven u vrletima Brzećke reke.

Gondola Brzeće- Mali Karaman

Jedna od najvećih prednosti Brzeća je gondola Brzeće – Mali Karaman koja direktno povezuje mesto sa skijalištima na Kopaoniku. Ova vožnja traje svega 15-ak minuta i izuzetna je prilika ne samo za prevoz skijaša već i za panoramsko razgledanje.

Foto: Biro Inženjering

Kupovina nekretnina – investicija u život ispunjen prirodom

Dok se kao turista i putnik prepupštate svim ovim čarima Brzeća, ne možete a da ne razmišljate o tome kako bi bilo divno imati ovo mesto kao svoj drugi dom. Cene nekretnina u Brzeću su i dalje pristupačne u poređenju sa drugim turističkim destinacijama, što čini ovu oblast pogodnom za investiciju. Poslednjih godina sve više se ulaže u infrastrukturu ovog mesta. Na sajtu 4zida prosečna cena kavdarata stanova u Brzeću je 2.124 evra.

Foto: Biro Inženjering

Trenutno najveću ponudu apartmana u Brzeću ima kompleks Apartmana Bela reka gde se cena po kvadratu kreće oko 2.000 evra. U pitanju je lokacija koja oduzima dah. Kompleks se nalazi ispred polazne stanice Gondole i ski staze Bela Reka 1 i 2 čime se pruža neograničen pristup čarima Kopaonika tokom cele godine. Moderno dizajnirani apartmani kao i ostali prateći sardržaji unutar kompleksa pružaju sav komfor koji je potreban savremenom čoveku.

Turističko planinski centar Brzeće poseduje ozbiljan investicioni potencijal sa perspektivom daljeg razvoja. Investicijom u nekretnine u Brzeću obezbeđujete siguran povraćaj uloženih sredstava, dodatan izvor prihoda kao i budući rast vrednosti same lokacije.  

Uživajte u vremenu provedenom u prirodi!

Podeli ovaj tekst: