Nova „palata na vodi“ Sandre Meljničenko

U moru nekretina domaće estrade i dalje je neprikosnovena nova palata na vodi Sandre Meljničenko. O ovoj jahti domaći i strani mediji izveštavaju godinama, iako je o izgledu unutrašnjosti jahte do skoro moglo samo da se nagađa.

Svako pre ulaska na jahtu mora da  potpiše ugovore o poverljivosti .

Ali portal  wsj.com  je nekako došao  do fotografija i snimaka i  ipak objavio ekskluzivan snimak jahte.

Jahta “A” spada u jednu od najskupljih na svetu, ime je dobila  po prvom slovu imena  Aleksandre Meljničenko. Duga je 119 metara i vredi oko 300 miliona funti. Dizajnirao ju je čuveni  Philippe Starck. Ima krevet koji se rotira i tri bazena od kojih je jedan u staklu. Ima 7 luksuznih kabina u kojima može da odsedne 14oro gostiju i smeštaj za 42 člana posade. Da bi napunili rezervoar ove palate na vodi, treba vam tričavih 300 000 funti.

https://www.instagram.com/p/BYoYOsUHF2_/

Ali to od nedavno nije najskuplja nekretnina porodice Meljničenko. Navodno su početkom godine kupili novu jahtu, dugačku čak 143 metra, koju su nazvali „Sailing Yacht A“. Jahta  ima osam spratova, heliodrom, sobu pod vodom iz koje možete posmatrati podvodni svet. Prepoznatljiva je izdaleka po svoja tri jarbola, svaki visine od preko 90 metara. Cena, po pisanju stranih medija varira od 330  do 450 miliona.

https://www.instagram.com/p/BXxbTBNjABf

Ako uzmemo u obzir da je bogatstvo ruskog oligarha procenjeno na 10 milijardi evra, 800 miliona za dve jahte i nije mnogo.

Podeli ovaj tekst: