Kako da očistite prašinu sa najnepristupačnijih mesta

Prašina je neugledna i nezdrava. Ipak, koliko god sređivali stan i brisali prašinu, na nekim mestima je teško ukloniti je. Pogledajte super trikove kako da se izborite sa prašinom na najnepristupačnijim mestima:

Omekšivač za veš

Od jedne mera omekšivača i 4 mere obične vode dobićete rastvor koji em što lepo čisti i osvežava i skoro pa odbija čestice prašine. Ovim rastvorom možete očistiti čak i laptop i tv. Bitno je da se držite ove razmere, ne preterujte sa omekšivačem.

omeksivac

Stare čarape.

Idealne za čišćenje venecijanera i roletni. Možete ih i navući i na džoger i brisati podove.

stare carape

Tuširajte biljke

Na listovima sobnih biljki ima mnogo prašine, povremeno ih istuširajte slabim mlazom vode.

biljke

Roler sa samolepljivom trakom

Možete ga kupiti za manje od 200 dinara. Odlično skida dlake sa garderobe ali i prašinu sa abažura i drugih mesta koje ne možete da brišete.

samolepljivi roler

Sijalice i plafonjere

Tek kad menjate sijalice, primetite koliko su prašnjave. Povremeno operite stakleni deo plafonjere, obrišite sijalice, jer tu ima jako mnogo bubica i prašine.

sijalice

Najbitnije je da ako živite u prometnoj ulici, ne držite stalno širom otvorene prozore. Sve sitnice pakujte u komode, kutije, regale. Koristite mikrofiber ili pamučne krpe za brisanje, redovno usisavajte i to je to. Prašinu ne možete da pobedite. I ne pokušavajte. Ima ona izreka: ‘’Devojke se dele na domaćice i one koje su romantične. Domaćice kada vide prašinu na stolu one je odmah obrišu, a romantične nacrtaju srce! ’’ Život je suviše kratak da bi se time opterećivali. Nekad jednostavno nacrtajte srce!

Podeli ovaj tekst: