Feng shui u stanu ili kući

Ova drevna veština uređenja i usklađivanja odnosa čoveka, zdanja i okruženja postoji više od 4000 godina. Nekad je bila popularna samo u Aziji, ali danas se dosta ljudi vodi ovim načelima, naročito u Americi i Evropi.

Feng shui u kuhinji

Šporet ne sme da se nalazi između sudopere sa jedne i frižidera sa druge strane. Ova prostorija bi trebalo uvek da bude besprekorno čista i uredna.

Feng shui u kuhinji

Feng shui u trpezariji

U feng šui-ju pravougaoni sto je simbol nejednakosti. Najpovoljniji oblik stola za dvočlanu i četvoročlanu porodicu je kvadratni ili okrugli sto, za višečlanu porodicu je najbolji okrugli sto. Vaze sa cvećem i činije sa voćem su poželjne.

Feng shui u dnevnoj sobi

Najbolje je da nameštaj u dnevnoj sobi bude najmanje deset santimetara odmaknut od zidova, u obliku kruga ili elipse sa stočićem na sredini. Garniture za sedenje ne smete postaviti tako da kad sedite leđima budete okrenuti ka prozoru. Zavese na prozorima bi trebale da budu preko celog prozora i neprovidne kada se gleda spolja ka unutra. Porodične fotografije treba da stoje u severozapadnom delu sobe. Cveće, lusteri i lampe su poželjni.

Feng shui u spavaćoj sobi

Krevet ne sme da se nalazi ispod pozora, kao ni slika iznad kreveta. Sa svake strane kreveta trebalo bi da se nađe po jedna komoda i sem ormana i eventualno lampe ništa drugo ne bi smelo da bude u spavaćoj sobi. Ogledalo nije poželjno, jer utiče loše na san. Fotografije dece nisu poželjne jer bude roditeljsku ljubav, a spavaća soba bi trebalo da budi erotsku ljubav.

Feng shui u spavacoj sobi

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top