U čemu je Novi Sad bolji od Beograda

Iako se najviše Beograđana sjati u Novi Sad tokom EXIT festivala, nije zanemarljiv broj onih koji jedva dočekaju slobodno popodne ili vikend da ga provedu u Novom Sadu. Beograd jeste glavni grad, grad mogućnosti i budućnosti, ali ne možemo da osporimo da su neke stvari lepše i lakše u Novom Sadu:

  1. Gradski prevoz – jedna od najvećih mana Beograda. Tokom poslednjih decenija broj stanovnika u glavnom gradu se toliko povećavao, da je agonija koristiti gradski prevoz pa čak i automobil u jutarnjem i popodnevnom špicu. O parkingu da i ne pričamo. U Novom Sadu je situacija drugačija. Prva stvar koja zbunjuje Beograđane je sistem naplaćivanja. Karta se kupuje isključivo kod vozača, pa su svi u obavezi da ulaze na prva vrata, a autobus kreće tek kad se poslednji putnik usluži. Ali čak ni to ne pravi gužve. Ono što je još veće iznenađenje je da često možete da nađete slobodno mesto u tom istom gradskom prevozu.

POGLEDAJTE: IZDAVANJE STANOVA NOVI SAD

  1. Snalaženje u gradu. Iako je gradski prevoz potreba koju u Beogradu nikako ne možete da izbegnete, osim ako ste vlasnik automobila, u Novom Sadu možete maltene sve da obavite pešice. Ova blizina značajno poboljšava vaš socijalni život, jer za viđanje sa nekim možete da se dogovorite za pet minuta. Ako na neko mesto ipak ne možete da stignete pešice, ili vas jednostavno mrzi, tu je taksi. Noćna tarifa, dnevna tarifa, vikend, koliko god daleko da idete po gradu, račun će vam biti par stotina dinara
  1. Biciklističke staze – Ako ste makar jednom šetali Novim Sadom, primetili ste veliki broj biciklista. Novosađanima je na raspolaganju oko 60km biciklističkih staza po celom gradu i oni su punopravni učescnici u saobraćaju. Nećete čuti da neko psuje biciklistu u Novom Sadu. U Beogradu je i dalje rizično a nekad i nemoguće doći biciklom sa jednog kraja grada na drugi.
  1. Manji izbor, lakši izbor. U Beogradu ima puno pozorišta, puno bioskopa, puno ‘’in ‘’ destinacija. Ako želite da popijete kafu kraj reke, postoji toliko opcija, od Zemunskog, Savskog keja, do Ade, Beton Hale, 25. Maja. U Novom sadu je mnogo manji izbor ali time i lakše da se nađete sa nekim, dogovorite za kafu, sretnene nekog dragog.
  1. Devojke. Naravno da prelepih devojaka ima u Beogradu, ali su Novosađanke maznije, negovanije i manje ‘’napucane’’. Beograd je mesto gde ima najviše lepih, sređenih, uspešnih momaka, koji obožavaju vojvođanske manire i akcenat. To objašnjava najezdu Beograđana u NS klubovima i suprotno, veliki broj devojaka iz Novog Sada koji se provodi u Beogradu.

POGLEDAJTE: PRODAJA STANOVA NOVI SAD

Ako bi postojao idealan grad, bio bi mešavina beogradskog kosmopolitizma i mogućnosti i novosadske prisnosti.

Koji grad vi više volite? Pišite nam u komentarima.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top