Sombor – grad košarkaškog šampiona

Da li će cene kvadrata pratiti njegov uspon?

Nema ko nije čuo vest da su Denver Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem prvi put u istoriji šampioni NBA lige i da je naš košarkaš osvojio MVP nagradu. Njegova igra i postignuća su izazvala divljenje širom planete, ali i postavila Srbiju i grad Sombor na mapu kao mesto gde se rađaju sportske ikone.

Mnogi gradovi širom sveta imaju svoje posebne čari. Međutim, samo neki imaju privilegiju da se ponose kao rodno mesto sportskih legendi. Sombor, jedan od najlepših gradova u Vojvodini, ne samo da odiše bogatom kulturom i istorijom, već je i rodno mesto jednog od najcenjenijih košarkaša današnjice – Nikole Jokića. Ne zaboravimo i da je Radivoj Korać, jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša svih vremena, takođe rođen u Somboru.

Bogata istorija i umetnička scena

Sombor je grad sa bogatom istorijom i prelepom arhitekturom. Poznat je po svojim baroknim zdanjima i trgovima. Glavni trg grada, Trg Svetog Trojstva, predstavlja centar oko kojeg se Sombor razvija i grad pulsira. Brojni umetnici su izrasli iz somborske umetničke scene. Galerija “Milan Konjović” čuva umetnička dela poznatih slikara, uključujući i dela samog Konjovića, koji je bio jedan od najznačajnijih umetnika svog vremena.

Najopevaniji grad u Srbiji

Ono što Sombor posebno čini izuzetnim je njegova pesma. Bio je inspiracija ne samo slikarima već i muzičarima. To je najopevaniji grad u Srbiji. Istoričari kažu da je čak 26 pesama napisano o Somboru. Najpoznatija je „U tom Somboru” koju je napisao Blaško Marković, zidar i tamburaš. Svakako se ne zaboravljaju ni stihovi „Bele lađe” u kojoj je Đorđe Balašević opevao april u Somboru, frajlice i njihove šarene šešire.

Najbolji ambasador Sombora

Kada je reč o uticaju Nikole Jokića na Sombor, on je najbolji ambasador svog rodnog grada. Iako Sombor ima svoje brojne istorijske i umetničke vrednosti, Jokićeva pobeda i priznanje kao najkorisnijeg igrača NBA lige sigurno će uticati na percepciju ove divne varoši. Između ostalog, privući će pažnju na Sombor kao destinaciju, kako za sportske entuzijaste koji bi želeli da otkriju korene ovog talentovanog igrača, tako i za ljude koji žele da dožive autentičnu atmosferu i lepotu ovog grada. Mnogi će poželeti baš ovde da investiraju u nekertnine.

Da li slede veće interesovanje i cene kvadrata?

Da li će uz porast interesovanja i sportskog ponosa i cene nekretnina u Somboru pokazati skok? Pokazaće vreme. Trenutna prosečna oglašena cene na sajtu 4zida iznosi 975 € /m2. Cene za nekretnine u ovom gradu se kreću od 700 € / m2 do 1.251 € / m2.

Sombor će zauvek biti povezan sa ovom košarkaškom zvezdom. Bez obzira da li ste zaljubljenik u istoriju, umetnost ili sport ono što je sigurno, Sombor će vas očarati svojim šarmom i dočekati raširenih ruku. Dovoljno razloga za miran i srećan život.

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top