Saznaj kako se kreću prosečne cene nekretnina u tvom kraju

Kada kupujemo ili prodajemo stan, važno nam je da pratimo kako se kreću prosečne cene kvadrata za određeni deo grada. To nije uvek lako bez pretraživanja velikog broja oglasa. Realna slika o procečnim cenama kvadrata za određenu lokaciju nam u velikoj meri može pomoći. Uz nju možemo lakše da formiramo cenu ako prodajemo nekretninu ili da unapred predvidimo koliko će nam novca biti potrebno ako kupujemo nekretninu. Ovo nam posebno može biti korisno ako uzimamo stambeni kredit

Prosečne cene i za prodaju i za izdavanje

Takođe, ako iznajmljujemo stan, korisno nam je da vidimo kako se kreću prosečne cene i uporedimo različite kvartove. Nekada je razlika u ceni stanova za najam značajna, a zavisi isključivo od dela grada u kom se stan nalazi.

U želji da ti pomognemo, tim 4zida.rs je kreirao funkcionalnost koja na prikazuje kako se kreću prosečne cene nekretnina za birani deo grada. Na ovoj stranici možeš da pogledaš kretanje cena kuća i stanova i za prodaju i za izdavanje. Ovi podaci i grafikoni se prikazuju i ispod svakog oglasa.

Prosečne cene nekretnina prikazuju se za većinu kvartova u većim gradovima u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Subotici. Prikazani su podaci i za nekretnina na popularnijim lokacijama u Zrenjaninu, Somboru, Staroj Pazovi, Rumi i drugim gradovima…

Kupuješ nekretninu? Pogledaj oglase: stanova za prodaju ili kuća na prodaju

Prosečne cene starogradnje i novogradnje

Ono što je poseban značaj ove funkcionalnosti jeste što posebno prikazuje prosečne cene novogradnje i starogradnje.

Foto: 4zida.rs

Podaci su sakupljani kompjuterski, na osnovu svih oglasa na sajtu 4zida.rs, kojih trenutno ima preko 75 000. Za traženi lokaciju analizirani su oglasi koji se odnose na birani deo grada, odnosno lokaciju.

Ako za datu lokaciju nije dostupno dovoljno podataka grafikon se ne prikazuje, te je na stranici kretanja prosečnih cena, kao i ispod samog oglasa jasno naznačeno da „za ovaj kraj nema dovoljno podataka o kretanju cena“.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Jedan komentar

top