Saznaj kako se kreću prosečne cene kvadrata u tvom kraju

Kada kupujemo ili prodajemo stan, važno nam je da pratimo kako se kreću prosečne cene kvadrata za određeni deo grada. To nije uvek lako bez pretraživanja velikog broja oglasa. Realna slika o procečnim cenama kvadrata za određenu lokaciju nam pomaže da formiramo svoju cenu ako prodajemo nekretninu ili da unapred predvidimo koliko će nam novca biti potrebno ako kupujemo nekretninu.

U želji da ti pomognemo, tim 4zida.rs je na sajtu kreirao funkcionalnost koja na samom oglasu prikazuje kretanje prosečnih cena za dati deo grada.

Ovom funkcionalnošću obuhvaćene su mikrolokacije pet najvećih gradova u Srbiji – Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca i Subotice, kao i popularnije lokacije u Zrenjaninu, Somboru, Staroj Pazovi, Rumi… Raspon prosečnih cena prikazan je za Beograd za 14 opština i čak 163 mikro lokacija, dok je kod Novog Sada obuhvaćeno 38 mikrolokacija.  Ono što je poseban značaj ove funkcionalnosti jeste što su prikazani podaci sakupljani posebno za kuće, a posebno za stanove, pa tako na nekim lokacijama možemo videti da su prosečne cene kuća skuplje nego prosečne cene stanova i obrnuto.

Podaci su sakupljani kompjuterski, na osnovu svih oglasa na sajtu 4zida.rs koji se odnose na dati deo grada, odnosno lokaciju. Ova funkcionalnost prikazana je putem grafikona ispod pojedinačnog oglasa.

Ako za datu lokaciju nije dostupno dovoljno podataka grafikon se ne prikazuje, te je ispod samog oglasa jasno naznačeno da „za ovaj kraj nema dovoljno podataka o kretanju cene po m2“.

Ključne reči

Jedan komentar

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top