Prolećno spremanje stana

Proleće je stiglo, sunce sija, a time i svaka pa i najmanja prljavština u stanu dolazi do izražaja. Prolećno spremanje  stana će vam oduzeti par sati (ovo naravno zavisi od kvadrature vašeg doma), ali ćete se posle toga i psihički osećati mnogo bolje, jer nema lepšeg osećaja od onog kad uđete u stan a on miriše na čisto.

U prolećno sređivanje stana obavezno spada:

 

  1. Čišćenje prozora – kada grane sunce prvo što vi i vaši ukućani vidite jesu prljavi prozori. Sredstvo  za čišćenje  i  novine su i dalje izbor broj jedan, a ako baš želite da uštedite novac, umesto  kupovnog sredstva  možete koristiti allohol ili sirće.
  2. Pranje zavesa – tokom zime zavese su se sigurno isprljale iako vam to možda tako i ne izgleda. Ovo naročito važi za domove u kojima se puši. Nadamo se da imate zavese koje kad okačite vlažne, same se isprave, u suprotnom morate da ih peglate.
  3. Čišćenje plafonjeri, lustera i lampi –lako se čiste i ne treba vam puno vremena.
  4. Pranje tepiha –  prolećno spremanje je pravo vreme da odnesete tepihe i staze na pranje. Ukoliko ipak  volite to sami da uradite, predlažemo da sačekate još toplije vreme, jer se sad neće tako lako osušiti. Usisavanje je obavezno.
  5. Čišćenje i  sređivanje ormana – došlo je vreme da sklonite zimske jakne, debele džempere i izvadite prolećne stvari. Ukoliko ste naišli na neke stvare koje niste nosili tokom zime, poklonite ih nekom. Budimo realni, ako neku stvar niste obukli dve godine ili čuvate farmerke koje ste nosili kada ste imali 10kg manje, nećete ih obući ni sledeće zime. Ostavite po neku stvar, ali ostale poklonite. Puni ormani su problem, sve čuvamo jer će nam možda nekad nešto zatrebati. Ukoliko živite u kući i imate višak prostorija za odlaganje takve garderobe, čuvanje je u redu, u malom stanu, nema smisla.

Pustite omiljenu muziku, obucite stare stvari za po kući i prionite na posao! 

Pogledaj – STANOVI ZA IZDAVANJE

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

komentari

top