Pozitivne strane života na Karaburmi

Karaburma je jedan od onih krajeva koji je nepravedno često na lošem glasu. Devedesete su davno prošle i u ovom kraju je život bezbedan isto koliko i u drugim krajevima Beograda. Karaburma definitivno ima svojih prednosti:

  1. Prevoz

Na Karaburmu idu autobuske linije 16, 23 i 25 i bilo da idete do Trga ili do Vukovog spomenika, stići ćete tamo najviše za pola sata.

  1. Ada Huja

Kada želite da se opustite pored vode, ne morate da prelazite preko celog grada, već se samo „spustite” i za pet minuta možete da uživate pored Dunava, u mirnom i prijatnom okruženju. Ada Huja je mala  Ada Ciganlija.

POGLEDAJTE: STANOVI NA KARAMBURMI

  1. Zelenilo

Ako negde postoji zelenilo, onda je to na Karaburmi. Najlepše je u proleće, kada drveće olista, a Karaburmu ispuni opojni miris.

  1. Zvezdarska šuma

Ako ipak ne želite da uživate na Adi Huji, možete da skoknete do Zvezdarske šume, do koje vam treba najviše 10 minuta vožnje. Zelenilo, klupice i nasmejani klinci sigurno će vam ulepšati naporan dan.

  1. Olimp

Blizina Olimpa je super stvar za one sa sportkim duhom. Ovde možete da vežbate, trčite, idete na plivanje a možete i samo da „blejite” i gledate druge kako se muče 🙂

  1. Prodavnica kod Bosanca

Vlasnik je Bosanac (malo ljudi zna kako se  prodavnica zove). Ona radi 24 sata, a ljubazni vlasnik će vas uvek dočekati sa osmehom, pun zanimljivih priča.

Podeli ovaj tekst: