Osiguranje domaćinstva – miran san u vašem domu

Traženje idealne nekretnine često ume da bude zahtevan proces. Ipak, kada konačno nađete stan ili kuću koji odgovaraju svim vašim kriterijumima, oni prestaju da budu skup kvadrata oivičeni zidovima. Nekretnina tada postaje vaš dom – mesto o kom ste dugo sanjali i maštali, ali i u koje ćete uložiti svoje vreme i novac kako bi vam život u njemu bio što prijatniji.

Osiguranje domaćinstva jedan je od najsigurnijih načina kojima sebi možete obezbediti miran san i bezbrižnost kada razmišljate o vašem domu. 


Šta podrazumeva osiguranje domaćinstva?

Osiguranje domaćinstva jedan je od najvažnijih oblika osiguranja imovine. Polisa osiguranja može se uzeti za bilo koji stan ili kuću na teritoriji Republike Srbije, pri čemu se pod stanom misli na nekretninu koja je deo stambene zgrade, a pod kućom na nekretninu sa temeljima, podrumom, tavanom i fizički povezanim pomoćnim objektima npr. garažom. Mogu se osigurati i domaćinstva u kojima niko ne živi, što znači da u njima niko ne boravi duže od dva meseca u kontinuitetu. 

Osiguranje domaćinstva podrazumeva osiguranje ne samo nekretnine, nego i svih vodovodnih, kanalizacionih, grejnih i električnih instalacija koje su deo tog domaćinstva. Dodatno se mogu osigurati i pojedini predmeti koji imaju posebnu vrednost za vlasnika nekretnina – materijalnu ili sentimentalnu. 

Šta pokriva polisa osiguranja domaćinstva?

Obim rizika koji su obuhvaćeni polisom osiguranja zavisi isključivo od vas, kao i iznos odštete za koju ćete se odlučiti. Ipak, u najčešće slučajeve u vezi kojih su domaćinstva osigurana spadaju:

  • požar, udar groma, eksplozija, oluja, grad
  • poplave (izliv vode iz instalacija)
  • kvarovi i oštećenja instalacija
  • lom stakla na prozorima i vratima
  • provale i razbojništva

Za vlasnike stanova u zgradi posebno je interesantno osiguranje domaćinstva od štete prema trećim licima. Ovo se odnosi na štetu u komšijskom stanu koju može prouzrokovati kvar u vašem stanu.  Ova stavka vam ne obezbeđuje samo miran san, već i dugoročno dobre odnose sa komšijama.

Koliko košta osiguranje domaćinstva?

Postoje stvari u životu na kojima ne bi trebalo da štedimo, a osiguranje onoga što nam je važno je svakako jedna od njih. Ipak, slobodno možemo reći da osiguranje domaćinstva i ne košta toliko mnogo ako uzmemo u obzir mir koji nam donosi.
Godišnja cena polise za stan u Beogradu veličine 60m2 kreće se oko 7800 din. Svake godine možete da menjate polisu, odnosno da joj dodajete ili korigujete stavke koje su pokrivene vašim osiguranjem. A ako uzmete višegodišnju polisu, možete dobiti i određene popuste.

Osigurajte domaćinstvo online

Vašu nekretninu sada možete osigurati i online u svega nekoliko minuta. Putem sajta Osiguranik.com u samo par klikova možete odabrati svoju polisu osiguranja. Potrebno je samo da odaberete da li želite da osigurate stan ili kuću i da upišete kvadraturu svog domaćinstva i za samo nekoliko sekundi dobićete pregled nekoliko ponuda sa različitim paketima rizika i cenama. Nakon što odaberete najbolju ponudu, osiguranje možete platiti i platnom karticom, preko interneta.


Ne dozvolite da vam nepredviđene okolnosti pokvare bezbrižan san u vašem domu – osigurajte domaćinstvo i mirno spavajte.


Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top