Novogradnja u Pančevu privlači Pančevce, ali i Beograđane

Pančevo – vojvođanski grad smešten na manje od dvadeset kilometara od Beograda, pruža sve potrebno za kvalitetan život. Kao jednu od najvećih prednosti života u ovom gradu, Pančevci ističu mogućnost mirnog života, bez obzira na to što se grad decenijama unazad neprestano razvija.

Poslednjih godina u Pančevu se pojačano gradi – otvaraju se nove fabrike, strana predstavništva, važni infrastrukturni objekti, a grade se i kvalitetni stambeni objekti. Sve ovo dodatno utiče na razvijenost ovog grada, ali ne narušava mirnu svakodnevnicu, koju stanovnici Pančeva tako ljubomorno čuvaju.

Jedan od primera značajne gradnje u ovom gradu je i stambeno-poslovni kompleks K3 blok. Ovaj kompleks se nalazi uz naselje Kotež 2, koje se nadovezuje na naselje Kotež 1, te je, prema rečima investitora Golden Proprerties doo, tako i sam projekat dobio ime – Kotež 3 ili skraćeno K3. K3 se sastoji iz četiri lamele, spratnosti četiri, odnosno tri sprata.

Foto: K3

Ovaj stambeno-poslovni kompleks u prizemlju zgrada ima lokale, dok se na spratovima nalaze isključivo stanovi. Ideja investitora je da život u K3 bloku bude kao da živite u kući, nadomak parka, pa će se tako u prostoru između lamela nalaziti sve potrebno za ispunjen dan – park, dečje igralište, klupe i prostor za odmor. U K3 bloku mogu se kupiti stanovi od 42m2 do 110m2, kao i garaže.

Sve više kupaca nekretnina iz Beograda 

Poslednjih godina sve više Beograđana odlučuje da se seli u Pančevo. Kao jedan od najvažnijih razloga za selidbu ističu prednost života u manjem gradu – miran život, uz sve potrebne sadržaje za svakodnevne obaveze. A ako se užele dodatnih aktivnosti, do glavnog grada se brzo stiže, čak brže nego iz nekih okolnih delova Beograda.

Kao jedan od važnih razloga za preseljenje iz Beograda u Pančevo jesu i niže cene nekretnina u ovom gradu, u odnosu na prestonicu.

Prosečne cene nekretnina u Pančevu 

Prema podacima 4zida.rs, prosečna oglašavana cena stanova u starogradnji u Pančevu isnosi 809 evra/m2, a prosečna oglašavana cena novogradnje u Pančevu iznosi 1 330 evra/m2.

Osim cene, kupcima je podjednako bitan i kvalitet nekretnine, kao i dodatni sadržaji koje ona nudi, pogotovo ako je reč o novogradnji. Mnogi kupci pristaju da daju i određenu sumu novca više, ako će im to obezbediti lagodniji i kvalitetniji život, jer je kupovina nekretnine ipak životna investicija.

Odabirom novogradnje, kupci ističu i dodatnu mogućnost da stan u većoj meri prilagode sebi i svojim željama (izbor drvenarije, sanitarija), a da kao krajni rezultat imaju nov stan u novoj zgradi.

Investitori pančevačkog K3 bloka ističu baš ovo kao jedan od glavnih razloga zbog čega se kupci odlučuju za kupovinu stana u ovom kompleksu:

“Sama pozicija kompleksa K3 stanovnicima pruža maksimalan komfor. Blizu zgrada se nalaze vrtić, škola, supermarketi i pijaca, a dodatni sadržaji će se nalaziti i u okviru samog kompleksa. Kvalitetno izgrađeni stanovi budućim vlasnicima su garancija dobre investicije, ali i jedan od preduslova za kvalitetan i lagodan život“, navode investitori K3 bloka.

Foto: K3

Dodaju da među kupcima ima najviše Pančevaca, ali i Beograđana i stanovnika drugih gradova u Srbiji koji su zbog posla odlučili da se presele u Beograd. Sa ponosom ističu da čak i ljudi iz drugih gradova vrlo brzo osete prednost života u Pančevu, na koji su stanovnici ovog vojvođanskog grada itekako ponosni.

Podeli ovaj tekst: