Najsmešnija imena naselja u Srbiji

Kada pitate stanovnike Sremske Mitrovice za ‘’Pičkovac’’ nećete ih uvrediti niti će vas gledati sablaznuto. Ovo mesto postoji, to je naselje iza pruge, sa skretanjem nešto malo pre Kazneno-popravnog zavoda . Stariji meštani kažu da su se 70-ih godina prošlog veka, kada je izgrađeno ovo naselje, prvi stanovnici bili ginekolozi, pa odatle i ovo neobično ime

Ali ovo nije jedini slučaj u Srbiji. Ima još mesta sa neobičnim imenima:

Trudelj

Nalazi se u opštini Gornji Milanovac. Navodno je prokleta Jerina terala trudne žene da donose kamenje za podziđivanje Ostrovice. Pretpostavlja se da je Ostrovica davno ugašen vulkan. Danas je omiljeno mesto za izletnike i planinare, a od trudnica je ostalo ime Trudelj.

Ba

Selo Ba ili Bah na padinama Suvobora, nalazi se nedaleko od Banje Vrujci. Priča se da je ime dobilo u vreme Nemanjića kada je jedan vlastelin zidao istovremeno tri crkve. Jednog dana je rešio da obiđe gradilišta i kad je došao do trećeg nešto mu se tu nije dopalo te reče: “Ba, ovde ne ide kako treba.” To kratko Ba, ma šta značilo, ostade kao ime sela i do danas.

Smrdić

Ovo seoce se nalazi kod Žitorađe. U njemu živi samo oko 300 ljudi.

Mozgovo

Selo Mozgovo nalazi se ispod planine Bukovik, 17 km od Aleksinca. Ime sela prvi put se pominje 1389. godine kada je car Lazar, pre odlaska na Kosovo posetio tada veliko selo. A zašto baš Mozgovo, niko ne zna.

Svinjarevci

Svinjarevci su blizu Beograda i imaju oko 170 stanovnika.

Vrmdža

Selo u Istočnoj Srbiji. Stručnjaci kažu da ime Vrmdža znači da je to mesto sa mnogo potoka i izvora.

Sisevac

Selo Sisevac nalazi se 24 km od Ćuprije i 32 od Paraćina. Ime je dobilo po monahu Sisoju, a ovde se i nalazi manastir posvećen Svetom Sisoju. Selo se nalazi na nadmorskoj visini od 360 m, ima izvor mineralne vode pa je kao zdravo, klimatsko mesto poznato još od 14 veka. Sisevac je odmaralište za telo i dušu, kažu njegovi stanovnici. Ali i za smešne komentare.

POGLEDAJTE PONUDU NEKRETNINE U SRBIJI

Podeli ovaj tekst: