Najpoznatija kuća iz serije ’’Seks i grad’’

Najpoznatija kuća iz serije Seks i grad

Desetine hiljada turista iz celog sveta posećuje čuveni apartman junakinje serije ’’Seks i grad’’. Svi ljubitelji serije se sećaju čuvene kuće u kojoj Keri Bredšo (Carrie Bradshaw) ima stan na spratu. I adresa je dobro poznata, Upper East Side, broj 245 u Istočnoj sedamdesettrećoj ulici.

Ali ova nekretnina nalazi ustvari u West Village. U ulici Peri ispred broja 64 je ustvari Keri Bredšo dobijala poljupce od svojih momaka u prve tri sezone serije, a kasnije ispred broja 66, jer je to stepenište impresivnije.

Najpoznatija kuća iz serije Seks i grad

Flickr: rob-young / Via Creative Commons

Zgrada je sagrađena davne 1866. godine kao dom za jednu porodicu. Kasnije je renovirana i podeljena na tri stana.

1996. cela zgrada je kupljena za 241.000 dolara, a 2012.godine je prodata za skoro 10.000.000 dolara (9,85 miliona da budemo precizni).

Sadašnji vlasnici nisu oduševljeni hordama turista koji svakodnevno dolaze da se slikaju ispred Kerine kuće, pa ispred stoji natpis…

… ali I lanac. Jer svaka obožavateljka serije želi baš tu da se slika. I to je naravno dozvoljeno, ali samo na trotoaru, dok god ne stanete na stepenik. Navodno je i glumica Sara Džesika Parker imala problem pre par godina kada se slikala na čuvenom stepeništu za reklamu.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top