Kako najbrže prikupiti potrebnu dokumentaciju za stambeni kredit?

Život u tuđem stanu realnost je onih koji iz različitih razloga ne mogu sebi da priušte nekretninu u vlasništvu. Mnogi o njih godinama štede ili planiraju da uzmu stambeni kredit. Svima koji žive kao podstanari, poznato je koje su prednosti, ali i mane iznajmljivanja nekretnina….

Loš osećaj u stomaku kada, na kraju meseca, treba da se izdvoji veliki iznos za kiriju… Potreba za renoviranjem koju često u iznajmljenom stanu ne možemo da sprovedemo… Mali uticaj na uređenje enterijera, kao i preteća mogućnost da vlasnik stana promeni planove koje ima sa stanom koji vi iznajmljujete….  

Rentiranje stana nam daje veću dozu fleksibilnosti i realnost je mnogih studenata, ali i zaposlenih ljudi. Ipak, ne bismo pogrešili kada bismo rekli da svaki čovek sanja da ima nekretninu u svom vlasništvu.   

Nekretninu koju će moći da sređuje i uređuje onako kako želi i da menja nakon nekoliko godina ukoliko oseti potrebu za tim. Stan ili kuću koju će odabrati po kriterijumima koji su baš njemu njemu važni.  

Ipak, cene nekretnine sve su više i nije lako obezbediti potrebnu sumu za kupovinu stana ili kuće. Zbog toga mnogi godinama štede ili se odlučuju da uzmu stambeni kredit.

Svake godine sve više stambenih kredita

Da bi došli do željene nekretnine, stambeni kredit za mnoge predstavlja nezaobilaznu stavku. Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda svake godine za 2% poraste broj onih koji uzimaju stambeni kredit. Bilo da nemate sav potreban novac da kupite nekretninu, ili imate, a ne želite svu ušteđevinu da potrošite – stambeni kredit je najbolja opcija za investiranje u nekretnine.  

Pogledaj ponudu 4zida: PRODAJA STANOVA i PRODAJA KUĆA

Ipak, nekim ljudima prikupljanje sve potrebne dokumentacije može da predstavlja problem. Zbog toga je Banka Intesa odlučila da pomogne svojim klijentima.  

Foto: Banca Intesa

Tu je da umesto vas preuzme prikupljenje neophodne dokumentacije. Vama je potrebno samo 3 dolaska u banku da biste realizovali stambeni kredit. Uz pomoć specijalizovanih stučnih savetnika doći ćete do brzih i efikasnih rešenja i sa lakoćom proći kroz projednostavljen proces stambenog kredita, od prvog sastanka do isplate kredita i kupovine stana. Takođe, na sajtu IntesaCasa možete na jednom mestu pronaći sve informacije vezane za proceduru uzimanja stambenog kredita, kao i korisne informacije o notarima, porezima, agencijama za nekretnine, kupoprodaji… 

Kalkulator je takođe jedinstven, pored rate za željeni iznos kredita, može se izračunati i maksimalni iznos stambenog kredita za koji je kupac kreditno sposoban i maksimalna rata. Za kupce novogradnje dodatno može da se izračuna i iznos povraćaja PDV-a.  

Složićete se da nikada nije bilo lakše uzeti stambeni kredit. Sada kada stručnjaci banke umesto vas mogu da obezbede potrebna dokumenta, ne morate više da se bojite stručnih termina, rokova, gubljenja vremena u redovima i stresa koji sa tim dolazi. Opušteno krenite na put od podstanara do vlasnika nekretnine.  

Izaračunajte najpovoljniju ratu uz KALKULATOR STAMBENIH KREDITA I OSIGURANJA 4zida.rs

Podeli ovaj tekst: