Jedna od najlepših kuća ex SFRJ se prodaje

Jedna od najlepših kuća ex SFRJ se prodaje, nekada je koštala 300 hiljada dolara, a sada se prodaje za 50 miliona dolara!

1946. godine, tadašnja Jugoslavija je kupila ovu kuću 300.000 dolara. 70 godina kasnije ova prelepa četvorospratna vila traži novog vlasnika.

U oglasu stoji da ima 20 000  kvadratnih stopa, 9 nivoa, ima 10 soba sa pogledom na Central Park  i još 8 soba koje imaju ’’malo lošiji’’ pogled.  Kuću je dizajnirao isti arhitekta koji je radio Grand Central stanicu u Njujorku. Uređena je po uzora na Versaj, sa originalnim detaljima najistaknutijih umetnka sa početka 20. veka.

Nalazi se na prestižnom Upper East Side-u u Njujorku, tačno prekoputa čuvenog Central Parka. Ima ukupno  18 soba, šest kupatila kao i vinski podrum. Navodno u kući postoji i soba sa prozorima otpornim na metke u kojoj nije moguće prisluškivanje.

U ovoj vili  je do sada boravila Misija Srbije pri Ujedinjenim nacijama. Ovo nije jedina vila bivše SFRJ koja se prodaje. Uskoro  na prodaju idu i zgrade diplomatsko-konzularnih predstavništva bivše SFRJ u Bonu, Berlinu i Tokiju.

Srbiji će prema sporazumu o sukcesiji pripasti 39,5 odsto novca od prodaje ovih, kao i svih ostalih zajedničkih diplomatskih nekretnina.

Pogledajte fotografije!

Image description
Image description
Image description

Izvor fotografija: Elliman.com

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top