Izdavanje stana na dan tokom korone

Iako je tržište kupoprodaje, tokom vanrednog stanja, praktično stalo, na polju izdavanja su se dešavala veće promene, pogotovo kad su cene zakupa u pitanju. Cene stanova za najam nisu u većoj meri snižavane u oglasima, ali kirije jesu išle na dole, a najviše su spuštene stanarima koji su već živeli u iznamljenim nekretninama, kao neki vid podrške stanodavaca prema njima.

Takođe, na tržištu izdavanja se pojavio i veći broj stanova za mesečni najam. Ovo je posledica ne samo toga što je pojedin broj studenata, tokom vanrednog stanja, otkazao svoje stanove i vratio se kućama, nego i toga što su se stanovi koji su izdavani po principu „stan na dan“ prešli na mesečni najam.

Pogledaj ponudu: IZDAVANJE KUĆA

Stan na dan i domaći turisti

Oni koji su ostali verni izdavanju svojih nekretnina po principu „stan na dan“ doživeli su malo poboljšanje poslovanja u toku juna meseca – tada je organizovan Adria tour, pa je u Srbiju došao određen broj turista iz okolnih zemalja, pre svega Bugarske i Makedonije. Ono što je drugačije u odnosu na prethodne godine jeste da su gosti ovih stanova u velikoj meri bili i domaći turisti, a ne većinom stranci kao do sad. Domaći turisti su iznajmljivali ove stanove kako bi posetili neki grad, studenti su koristili opcije kratkoročnog najma tokom juna kada su im bili prijamni ispiti, a pojedini ljudi su iznajmljivali apartmane i kada su dolazili na svadbe u druge gradove, a one su se najviše održavale u periodu od juna do septembra. 

Ipak, mnogi vlasnici nekretnine za kratkoročni najam svedoče da im prihodi nisu ni blizu kao prethodnih godina. Pojedini koji su se odlučili da se okrenu mesečnom najmu morali su dodatno da opreme svoje nekretnine, jer neke od njih nisu imale velike ormare, frižidere ili veš mašine – stvari koje su ipak poželjne kada je dugoročni najam u pitanju. 

Pogledaj ponudu: IZDAVANJE STANOVA

Poslednjih meseci, pojedinci stanove na dan iznajmljuju i da bi organizovali druženja, kako su klubovi zatvoreni, a kafićima je skraćeno radno vreme. Ipak, nakon što je Vlada Srbije donela meru o zabrani okupljanja više od pet osoba ovakva dešavanja nisu legalna. Nemamo informacije da li se ona dešavaju, a ako se dešavaju jesu u suprotnosti sa trenutnim uredbama i epidemiološkom situacijom koja nije nimalo povoljna.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top