Cene i prednosti montažnih kuća

Nasledili ste plac od par ari ili imate neku ušteđevinu i želite da je investirate u nekretninu. Šta ćete da uradite? Zamislite da u rekordnom roku za pristupačnu cenu možete da se uselite u vašu kuću.

Do kuće za 2 meseca

Da, to je tačno! Montažna kuća će biti vaša mnogo brže nego što mislite. U proseku se montažna kuća izgradi za najviše dva meseca, uključujući i vreme potrebno za postavljenja temelja. To znači da ćete za samo nekoliko meseci moći da uživate u svom prostoru i stvarate uspomene sa svojom porodicom.

Manji troškovi i bolja efikasnost

Kada kažemo manji troškovi, ne govorimo samo o novcu, već i o vremenu i energiji. Montažne kuće su pravi šampioni energetske efikasnosti, što znači da ćete uštedeti na dugoročnim troškovima grejanja i hlađenja. Zahvaljući dobrim izolacionim svojstvima montažnih kuća, ovakvi objekti uglavnom troše manje energije za grejanje i hlađenje.

Za naš portal Danijela Miščević, diplomirani inženjer arhitekture, ističe da su prednosti montažnih kuća u odnosu na zidane, osim brže gradnje i energetska efikasnost. Brzo zagrevanje i hlađenje dovodi do uštede energije i smanjena ukupne vrednosti godišnje potrošnje energije kao i vrednost smanjenja emisije CO2. Sve navedeno je veoma bitno u smislu ekološke održivosti i zaštite životne sredine.

„Na našem podneblju još nije u potpunosti oformljena svest kod ljudi o ekološkim problemima na globalnom nivou, te naša pažnja nije usmerena na održive sisteme. Usmereni smo ka zidanim kućama i ovoj vrsti gradnje, sa uverenjem da su zidani objekti besmrtni. Montažne kuće imaju svoj rok trajanja, te im se to pripisuje kao slaba tačka“, ističe Danijela Miščević.

Kolika je dugovečnost?

Montažne kuće u Srbiji imaju period garancije od 30 do 50 godina, mada se njihov vek procenjuje i do 100 godina. Sama konstrukcija je garantovano postojana čak i do 100 godina konstantne upotrebe a ostale garantne rokove najčešće uslovljavaju sami proizvođači pojedinih ugrađenih delova.

Kako se gradi ovaj tip kuće?

Elementi montažne kuće se izrađuju u fabrici i u kontrolisanim uslovima. Potom se donose na lokaciju na kojoj se gradi kuća, gde se montiraju u celinu a njeni temelji se izvode na licu mesta. Osnovni materijal koji se koristi je drvo u kombinaciji sa gips pločama.

Cene

U Srbiji postoji veliki broj kompanija koje se bave izradom montažnih kuća, a za njih je, kao i za sve ostale građevinske objekte neophodna dozvola za gradnju. Tako je, recimo, za objekat površine 50- 60 kvadratnih metara potrebno od 35.000 do 45.000 evra u zavisnosti od odabranih materijala. Kada je u pitanju prodaja kuća ovog tipa na našem sajtu trenutno ima u ponudi 12 montažnih kuća koje se prodaju u Beogradu, Subotici, Rumi, Baškoj Topoli. Za razliku od te ponude, za prodaju kuća klasičnog tipa ima više od 13 hiljada oglasa u Srbiji, od toga je za prodaju kuća u Beogradu 2500 oglasa. Prosečna cena kuća za Beograd iznosi 1,179 evra po kvadratu.

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top