5 saveta kako da napravite kvalitetne fotografije nekretnine

Slika govori više od hiljadu reči, stara je izreka. Naravno, ovo važi i za fotografije nekretnine. Nije bitno što ste napisali da je stan koji prodajete ili izdajete luksuzan, svetao, bez ulaganja, ako se to na fotografijama ne vidi. Ako uz oglas niste ni priložili fotografije, znatno su vam smanjene šanse da vas neko kontaktira. U moru oglasa, fotografije su ono što vašoj nekretnini može dati dodatnu vrednost i zbog toga se potrudite oko njih.

Donosimo vam pet saveta kako da napravite odlične fotografije:

1. Fotografišite po dnevnom svetlu

Izbegavajte da stan fotografišete predveče ili noću, jer prostor može izgledati skučenije ili neurednije. Dobro osvetljen stan sa dosta dnevnog svetla nešto je što se visoko ceni među stanarima. Potrudite se da pokažete kako vaš stan izgleda po danu, razgrnite zavese, fotografišite osvetljen prostor. Izbegavajte delove dana kada sunce bije direktno kroz prozore i obratite pažnju na predmete u prostoriji koji bi mogli da stvaraju odblesak.

2. Napravite fotografije nekretnine iz više uglova

Ako je neka soba veća, slikajte je iz više uglova. Ovo se posebno odnosi na dnevnu i spavaću sobu, kao i na prostorije koje imaju ormare. Na taj način će zainteresovani korisnici moći da vide izgled cele prostorije, ali i da stvore sliku o njenom obliku i dimenzijama. Ne fotografišite odozgo, niti odozdo. Najbolje je da snimate sa visine od oko 1,5 metara.

3. Fotografišite sve prostorije

Budućeg stanara ili vlasnika vaše nekretnine zanima svaka prostorija u stanu. Fotografišite sve sobe, kuhinju, toalet, ali i dodatne prostorije – ostavu, terasu, čak i podrum ili garažu. Neka najlepša prostorija bude na naslovnoj fotografiji vašeg oglasa. Fotografije bi trebalo da prikažu realno stanje svih prostorija.

OGLASI NEKRETNINE – pogledajte ponudu 4zida.rs

4. Sklonite sve nepotrebne sitnice

Sklonite sve sitnice koje mogu vizuelno da naruže sliku vaše nekretnine – razbacane novine, kutije cigareta, čaše na stolu, jakna na fotelji. Cilj je da nekretninu  prikažete kao neutralan ambijent i da nebitni detalji ne odvraćaju pažnju zainteresovanim osobama. Potrudite se da nekretninu predstavite kao mesto koje drugi mogu da zamisle kao svoj budući dom i posebno istaknite delove nekretnine koji su po nečemu specifični i deluju primamljivo.

5. Fotografišite eksterijer

Ova stavka se posebno odnosi ako oglašavate kuću. Dvorište, kapija, garaža, izgled kuće sa ulice, sve to zaslužuje da se nađe na fotografijama vaše nekretnine. Što se tiče stana, obavezno fotografišite pogled sa prozora i zgradu sa ulice. Ponekad može biti korisno prikazati i sam ulaz u zgradu, posebno ako zgrada ima recepciju, video nadzor, poseban prilaz kolicima ili druge dodatne funkcionalnosti.

Podeli ovaj tekst: