5 saveta kako da napravite kvalitetne fotografije nekretnine

Slika govori više od hiljadu reči, stara je izreka. Naravno, ovo važi i za nekretnine. Nije bitno što ste napisali da je stan koji prodajete luksuzan, bez ulaganja, svetao, funkcionalan, ako se to na fotografijama ne vidi. Još gore je da uopšte nemate fotografije. Evo par saveta kako da napravite odlične fotografije nekretnina:

1. Dnevno svetlo

Fotografije nastale na dnevnom svetlu su puno upečatljivije i jasnije prikazuju sam doživljaj nekretnine. Nemojte fotografisati predveče ili noću, tada će prostor izgledati skučenije, neurednije i tamnije.

2. Napravite fotografiju iz više uglova

Na primer, napravite više fotografija dnevne sobe, da bi obuhvatili izgled čitave prostorije i stvorili sliku o obliku i dimenzijama. Ne snimajte odozgo. Najbolje je da snimate sa visine od 1-1,5 metara.

3. Fotografišite sve prostorije

Sve! I toalet i kupatilo i ostavu i terasu! Iz vaših fotografija mora da se vidi stanje svih prostorija.

4. Sklonite sve nepotrebne sitnice

Razbacene novine, kutije cigara, upaljači, čaše na stolu, jakna na fotelji- to sve morate da sklonite, inače će stan/kuća izgledati neuredno.

5. Fotografišite eksterijer

Ovo se podrazumeva ako je kuća u pitanju. Dvorište, kapija, garaža, izgled kuće sa ulice, zaslužuju da se nađu na fotografijama vaše kuće. Što se tiče stana, obavezno fotografišite pogled sa prozora i zgradu sa ulice.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top