Šta Vam je potrebno da biste prodali stan?

Ako prodajete stan, najbitnije je da imate kompletnu dokumentaciju, pre svega kupoprodajni ugovor sklopljen sa prethodnim vlasnikom i taj ugovor mora biti overen u sudu. Takođe, ukoliko je nepokretnost uknjižena morate da imate i vlasnički list, tj.  izvod iz lista nepokretnosti kao dokaz da je nepokretnost uknjižena.

Osnovna razlika između uknjiženih i neuknjiženih nepokretnosti je u tome što je uknjižena nepokretnost upisana u zemljišne knjige, tu su uneti su podaci o tačnoj lokaciji, broj katastarske parcele kao i podaci o vlasniku. Samo na uknjižene nepokretnosti možete staviti hipotekarne ili založne kredite, dok na neuknjižene ne možete, što znači da se samo uknjiženi stanovi mogu kupovati preko stambenih kredita banaka.

Morate biti spremni da odgovarate  na pitanja potencijalnih kupaca. Bitno je da znate podatke o vlasništvu (pripremite  sve dokumente koje imate: izvod iz katastra, kupoprodajni ugovor, rešenje o nasleđivanju, ugovor o otkupu stana…), samoj nekretnini, mogućnostima preuređenja i proširenja, komšijama, kraju u kojem se nalazi nekretnina i, naravno, ceni. Poželjno je da imate evidenciju plaćenih računa, da kupcu umete da predočite sve troškove. 

ŽELIM DA POSTAVIM OGLAS

I naravno, pre nego što kupci dođu da pogledaju stan, ne zaboravite šta treba da uradite da biste ga što pre prodali!

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top