Najpoznatije nekretnine iz domaće kinematografije

 Ako ste ljubitelj domaćih filmova i serija, sigurno ste primetili da se neke kuće ponavljaju. Veliki broj scena je snimljen u studijima širom Srbije i ex YU, ali gotovo sve čuvene lokacije iz filmova su realne i postoje i danas. 5 najpoznatijih nekretnina iz domaće kinematografije se nalazi u Beogradu i  lako ih možete naći:

Majstorska radionica

Majstorska radionica

Čuveni majstor Života Govedarević živeo je u Ravaničkoj 7. Zdravko Šotra je živeo u blizini, svidelo mu se ovo dvorište pa je pitao Vlasnika Miloja Petrovića da tu snimaju seriju. Snimali su je čak dve godine. Kuća je i dalje u vlasništvu porodice Petrović, samo što oni nemaju servis, već perionicu automobila.

Kuća Bilija Pitona iz filma ’’Maratonci trče počasni krug’’

Kuća Bilija Pitona iz filma ’’ Maratonci trče počasni krug’’

Ovde su živeli Bili Piton i njegova ćerka Kristina. Kuća se nalazi u Košutnjaku i do nje se lako dolazi kada krenete od Ski staze ka Rakovici, sa desne strane puta.

Policajac sa Petlovog brda

Policajac sa Petlovog brda

Ovde je živeo čuveni Boško Simić sa svom svojom decom. Iako se serija zove ’’Policajac sa Petlovog brda’’, ova kuća se nalazi na Voždovcu, u Prilučkoj ulici, u blizini Fakulteta organizacionih nauka.

Bolji život

Bolji život

Ovde žive Popadići iz “Boljeg života”. Zgrada se nalazi u Kopitarevoj gradini 3. Neki kažu da je ova zgrada korišćena samo kao ilustracija, a scene iz stana su snimane u studiju dok drugi tvrde da je serija snimana na prvom spratu, u stanu Mire Trailović. Prva verzija je verovatno tačna. Inače, u ovoj ulici su snimljeni kadrovi za serije „Ranjeni orao“ i „Porodično blago“, kao i za film „Tri palme za dve bitange i ribicu“.

Žikina dinastija

Jelena i Milan Todorović su u prvom delu serijala živeli u saloncu kod Saborne crkve, prekoputa Konaka kneginje Ljubice. Od dela ’’Kakav deda, takav unuk’’ oni žive u najpoznatijoj kući u domaćoj kinematografiji.

Najpoznatije nekretnine iz domaće kinematografije

U ovoj kući su snimane brojne reklame, spotovi, serije i filmovi. Kuća se vidi u filmu ’’Nacionalna klasa’’, spotu za Cecinu pesmu ’’Kukavica’’. Nalazi se na Dedinju, u blizini Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top