Kompletan vodič za selidbe u Beogradu (sa cenama)

Stara izraka kaže: Ko se seli – taj se ne veseli. Seliba je mnogima jedan od najvećih stresova u životu.

Prema psiholozima, na listi najstresnijih događaja u životu, selidba zauzima treće mesto. Ipak, uz dobru organizaciju, selidba ne mora da bude stres već jedan radostan događaj kojim počinje novo poglavlje u vašem životu.

Pripreme za selidbu

Najbitnija stavka tokom selidbe u novi stan, bilo da je iznajmljen ili kupljen, ili u novu kuću, jeste dobra priprema. Zato pažljivo pročitajte i usvojite sledeće korake:

 1. Isplanirajte datum selidbe.
 2. Selidba je odlična prilika da se rešite stvari koje ne koristite. Ako ih niste koristile duže od dve godine, nema potrebe da ih selite. Bacite ih, poklonite ili prodajte.

 3. Napravite spisak stvari koje selite (tipa posuđe, garderoba, knjige, obuća) jer ćete ih tako i pakovati, a i u novom prostoru po tom spisku raspakovati

 4. Nabavite kutije na vreme. Možete zamoliti u nekoj obližnjoj prodavnici da vam ih daju ili ih možete kupiti. Kutije (petoslojne) 60x40x40cm za težine od 40kg i više koštaju oko 130 dinara po komadu. Detaljnije specifikacije i cene kutija za selidbu, možete pogledati na linku ovde.

 5. Za neke laganije stvari tipa peškiri, posteljina i slično, mogu vam poslužiti i veliki džakovi.

 6. Odvojite važna dokumenta u posebnu fasciklu, kutiju i obeležite je.

 7. Sve što ste spakovali obeležite! Ne želite u novom stanu da sve otvarate haotično jer vam hitno nešto treba.

POGLEDAJTE PONUDU NEKRETNINE U BEOGRADU

Selidba

Kada ste se adekvatno pripremili i spakovali stvari koje želite da prenesete, sada na red dolazi sama selidba. Ovde postoji više varijanti kako da preselite stvari:

 1. Najjeftinija varijanta je da zamolite nekog poznanika koji ima kombi ili kamion da vam prebaci stvari, a oko samog nošenja vam pomognu prijatelji i rođaci. Pošto velika većina nas nema nekog ko ima kombi ili kamion dolazimo do varijante broj 2.

 2. Angažovanje kombija u Beogradu je oko 2000 dinara. Ova cena važi za unutar gradske opštine. Vrlo je važno da znate da u kombi ne može da stane puno stvari i da sem ako ne selite stvari iz garsonjere, teško da će vam kombi ’’odraditi posao’’. U varijatni sa kombijem se manje-više podrazumeva da nemate puno stvari i da ne treba da angažujete dodatne ljude sem par prijatelja ili rođaka. Kombi prevoz možete naći na ovom sajtu.

 3. Ukoliko selite stvari iz minimum jednoiposobnog stana u Beogradu (u kojem sigurno imate garnituru u dnevnoj sobi, stočić, tv, police, trpezarijski sto sa stolicama, kuhinju, komode, krevet i orman) morate da angažujete kamion. Cena za Beograd je oko 8 000 dinara, bez angažovanja dodatnih ljudi.

 4. Ukoliko angažujete kamion i ljude, cena u Beogradu je oko 10 000 dinara. U ovoj varijatni vaše je samo da zakažete selidbu i da sve spakujete. Naravno postoje i skuplje varijante.

 5. Najskuplja i za vas najlakša varijanta je da da angažujete firmu koja će vas i spakovati i preseliti. Ovo se zova selidba ’’ključ u ruke’’. Cena zavisi naravno od relacije, iz kog dela Beograda se selite i u koji, količine stvari, šta sve moraju da demontiraju i kasnije montiraju, da li će koristiti zaštitnu foliju prilikom pakovanja. Najjeftinija varijanta je oko 13 000 dinara. Samo pakovanje stvari se naplaćuje po kutiji (oko 260 dinara, s tim što kutija posle ostaje vama). Ukoliko želite da vam se sve stvari zaštite folijom, to se naplaćuje dodatno i cene idu do 8 000 dinara. Sve stvari koje moraju da se demontiraju, naplaćuju se dodatno (skidanje i ponovno kačenje lustera npr košta 300 dinara).

Mi smo malo istražili za vas, koliko bi koštala varijanta ’’ključ u ruke’’ za relaciju Banovo Brdo – Novi Beograd i cena koju smo dobili je sledeća:

Cena kamionskog prevoza na relaciji Požeška – Bul. Arsenija Čarnojevića, sa angažovanjem naših nosača, iznosi 17 000 dinara.

Za Vaše stvari dobijate od strane naše firme zaštitu streč folijom, sa upijajućim ćebadima gratis.

Tokom selidbe dobijate stopostotonu garanciju za stvari kakve su u stanu, takve moraju da stignu na sledeću lokaciju, u protivnom sve troškove popravke snosi firma.

Ove cene selidbe su za neku prosečnu udaljenost od 10ak kilometara u Beogradu, za stan od 45 kvadrata, gde se seli iz stana koji je na prvom spratu u stan koji je na 6. spratu sa liftom. Ne postoji fiksna cena, svuda je ’’od-do’’, morate da kažete relaciju, spratnost, da li ima lift, nabrojite sve što imate od stvari.

POGLEDAJTE OGLASE NEKRETNINE 

Na ovom sajtu možete da dobijete besplatnu procenu selidbe, bez da zovete i nabrajate stvari, već samo popunite upitnik i ubrzo vam stiže mail.

Tajna je u dobroj pripremi. Informišite se, pozovite što više brojeva, sledite uputstva za pakovanje i radujte se!

Posedovanje kuće je ključ blagostanja, finansijskog uspeha ali i osećaja sigurnosti’

Suze Orman

 Počinje novo poglavnlje vašeg života, bilo da prelazite u novi stan/ kuću koji ste kupili ili iznajmili.

Ključne reči

komentari

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top