Kako proveriti investitora

Kako proveriti investitora?

Kako proveriti investitora? Nažalost, u Srbiji smo bili svedoci raznih afera kupovine stanova u novogradnji. Zgrade bez dozvola, dupla prodaja nekretnina, nikad završene zgrade, dovele su do toga da se ljudi ozbiljno boje kupovine stana koji još nije gotov.

Preporuka je da uvek kupujete od ozbiljnih investitora, koji se dugo bave ovim poslom i za koje znate da li probijaju rokove, kako grade i kako inače posluju.

POGLEDAJTE: INVESTITORI NA SAJTU 4ZIDA.RS

Kada vidite stan koji vam se dopada, pogledajte koja firma gradi zgradu. Na sajtu agencije za privredne registere možete proveriti  po imenu ili matičnom broju tu firmu i videti datum osnivanja, osnivača, zastupnike i sl.

Na  sajtu narodne banke možete proveriti po pibu ili matičnom broju  koje sve račune firma ima otvorene, da li su računi bili u blokadi i sl.

Ovo naravno, ne garantuje ništa, ali je svakako prvi korak da vidite koliko je firma ozbiljna, u smislu kada je osnovana, da li je bila u blokadi i slično. Najbolja preporuka za kupovinu stanova u izgradnji je svakako čista papirologija i investitor koji ima ozbiljne reference.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top