Korak po korak do stana

Doneta odluka o kupovini stana, Izbor stana (pronćii stan koji odgovara Vama i Vašim potrebama), Odabrati odgovarajuću banku (podneti zahtev za kredit), Odobrenja kredita (u zavisnosti od banke ćete dobiti i odgovor), Prikupljanje dokumentacije za kredit, Isplata kredita (na dan isplate kredita potrebno je dostaviti Kupoprodajni ugovor overen u sudu, potpisati i overiti u sudu […]

Pročitaj više

Koja je razlika između uknjiženih i neuknjiženih nekretnina?

Razlika između uknjiženih i neuknjiženih nekretnina je u tome što je uknjižena nekretnina upisana u katastar- uneti tačni podaci o lokaciji, broju katastarske parcele, kao i podaci o vlasniku. Samo na uknjižene nekretnine se može staviti hipoteka, dok na neuknjižene ne može. Što znači da samo na uknjižene nekretnine možete kupovati preko stambenog kredita.

Pročitaj više

Da li je moguće uknjižiti kuću koja nije skroz završena?

Nakon završetka kuće upućujete zahtev komisiji za tehnički prijem koja ocenjuje da li je objekat izgrađen u saglasnosti sa građevinskom dozvolom odnosno glavnim projektom. Nakon što dobijete pozitivan tehnički izveštaj podnosite zahtev za dobijanje upotrebne dozvole koja Vam je osnova za uknjižbu nekretnine u katastar.

Pročitaj više

1 2 3
top