Dekoracija od gipsa i stiropora

Dekoracija od gipsa i stiropora

Gipsana dekoracija je popularna vekovima pa i milenijumima unazad. Sve od antike pa do viktorijanske epohe čini enterijer otmenim i elegantnim. Uz pomoć bordure, lajsni, rozeti  i najobičnija soba izgleda sofisticirano.

Gipsane elemente možete kupiti gotove i zalepiti ih na zid uz pomoć građevinskog lepka a posle po potrebi  i obojiti, odnosno prekrečiti.

Bordure se najčešće koriste na spoju između zoda i plafona, a može se koristiti i na spoju poda i zida. Kao dekorativna lajsna najčešće ide po sredini zida, što ste mogli da primetite i u filmovima, gde gotovo svaka klasična američka kuća ima tu vrstu dekoracije.

Gipsana dekoracija se koristi i oko kamina, vrata, prozora a  u vidu rozeti i na plafonu, oko lustera.

Jefitnija  varijanta je  dekoracija od stiropora. Iako smešno zvuči, izgleda potpuno isto kao gips, a višestruko je jeftinije.

Cena lajsni se kreće od oko 200 din, a rozeti od oko 1200 dinara.

Unutrašnje ukrasne  ugaone lajsne, unutrašne ukrasne zidne lajsne, uglovi za zidne lajsne, unutrašnji ukrasni elementi, ukrasne unutrašnje rozete, plafonske obloge, fasadne ukrasne lajsne, fasadni ukrasni elementi – modela je mnogo, cena je pristupačna, montaža laka, bitno je samo da odaberete stil, od jednostavnog do kitnjastog, u skladu sa enterijerom i eksterijerom vašeg doma.

Ključne reči

Reci nam šta misliš o ovom članku. Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

top